Мандатът на Джеймс Уорлик в България свършва на 14 септември

Мандатът на Джеймс Уорлик в България свършва на 14 септември
Когато се завърне във Вашингтон, Джеймс Уорлик веднага ще започне работа като заместник специален представител за Афганистан и Пакистан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик приключва своя мандат в България и планира да напусне страната на 14 септември.

Той ще се завърне във Вашингтон, област Кълъмбия, където веднага ще започне работа като заместник специален представител за Афганистан и Пакистан – длъжност за старши дипломат в офиса на Държавния секретар.

Датата на пристигане на следващия посланик все още не е известна, съобщиха от американското посолство в София.

„За мен беше чест да работя като представител на Президента на САЩ в България и аз се гордея с напредъка, който постигнахме в укрепването на американско-българските отношения“, посочва посланик Джеймс Уорлик.

В писмото си по повод своето отпътуване от България дипломатът отбелязва развитието на трайни партньорски отношения в областите върховенство на закона, енергийна независимост, сътрудничество в областта на сигурността, инвестиции на САЩ и културен и образователен обмен.

„От деня, в който пристигнах, всеки миг в България ми носеше радост. Бях впечатлен от голямата красота и многобройните чудеса, скрити в тази страна, независимо дали това е каменистият бряг на Калиакра или са прекрасните музикални фестивали. Дълбоко вярвам, че България е един скрит скъпоценен камък“, добавя посланик Уорлик.

„И макар че все още не е дошло времето да си вземем довиждане, нека споделя, че ще ми липсват преди всичко хората на България, както и големият брой българи, станали мои приятели. България завинаги ще остане в сърцето ми“, завършва американският посланик.

#Джеймс Уорлик #посланик на САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"