Джеймс Уорлик ще представлява САЩ в преговорите за Нагорни Карабах

Джеймс Уорлик ще представлява САЩ  в преговорите за Нагорни Карабах
В периода 2009 – 2012 година Уорлик е бил посланик на САЩ в България.
A A+ A++ A

Бившият американски посланик в България Джеймс Уорлик бе назначен за представител на САЩ в Минската група към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), който работи в посока на разрешаването на Нагорно-карабахския конфликт, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от "Стандарт нюз".

Това бе съобщено в изявление на държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Кери отбеляза, че Уорлик притежава богат опит в работата в Европа и Евразия. До неотдавна той е бил заместник-специален представител на САЩ за Афганистан и Пакистан, оглавявал е американската делегация за изработване на споразумение за сътрудничество в областта на сигурността в Кабул.

В периода 2009 – 2012 година Уорлик е бил посланик на САЩ в България. През 2005 - 2006 година е заемал отговорна длъжност в Бюрото за Европа и Евразия на Държавния департамент на САЩ. Преди това Уорлик е заемал поста на генерален консул в Москва.

#САЩ #България #Джеймс Уорлик #Джеймс Уорлик #Нагорни Карабах #Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа #Джон Кери #Държавния департамент на САЩ #Москва #Европа #Уорлик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"