207900 статии       |       425 интервюта       |       1527 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.7322| EUR 1.95583| GBP 2.31131|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1

Размер на шрифта:   

Турция замрази признаването на дипломи от България

26 юли 2012, четвъртък / 18:43; Коментари: 1
Send to Kindle
Турция замрази признаването на дипломи от България
За периода януари – юли 2012 г. от общо проверени 13 882 образователни документи за средно и/или висше образование, с неавтентично съдържание са 81. Снимка: МВР, архив

Турция спря признаването на дипломи за висше образование от България, потвърдиха от Министерството на образованието.

Във ведомството не е получавана информация от Турция за наличие на фалшиви български дипломи, оценки и печати, пише в изявление, публикувано на сайта на МОМН.

Единственият сигнал, пишат от просветното министерство, е дошъл от МВнР, което информирало, че посолството на Турция у нас констатира увеличаване на фалшифицирани дипломи и академични справки.

„Легализацията на документи се извършва от МВнР. МОМН извършва заверка на образователните документи, в която се удостоверяват печатът на висшето училище и подписът на ректора. В Министерството на образованието, младежта и науката не са и не могат да бъдат заверени неистински или с невярно съдържание образователни документи, издадени от български средни или висши училища на името на чужди граждани“, се казва в изявлението.

До този момент в МОМН не е постъпила конкретна информация от кои висши училища са били издадени документите, за които са подадени сигнали.

Към сигнала, подаден ни от дирекция „Консулски отношения“ на МВнР, има приложена академична справка, издадена от Медицински университет – София, чието съдържание не съответства на съдържанието на заверената в МОМН академична справка със същия номер.

Това означава, че е била подправена, след като е заверена от просветното министерство.

За периода януари–юли 2012 г. от общо проверени 13 882 образователни документи за средно и/или висше образование с неавтентично съдържание са 81.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: