Георги Гьоков е най- изявилият се депутат

Георги Гьоков е най- изявилият се депутат
A A+ A++ A

Депутатът от Стара Загора Георги Гьоков е отправил най-много въпроси и питания  към министрите в кабинета „Борисов 3” по време и  на  четвъртата сесия на Народното събрание  – 35 на брой, а 137 - са  от началото на 44 НС. Министърът на труда и социалната политика и министърът на здравеопазването са отговаряли най-много на въпросите на старозагорският депутат. „Моите питания, касаят проблемите на хората, с които се срещам, а те основно  са в социалната сфера”, каза Георги Гьоков, който е зам.-председател на социалната комисия в парламента и член на здравната.

Статистиката сочи, че той е и най- изявилият се на трибуната народен представител от левицата. Гьоков е говорил общо 11 ч. 35 мин. 10 сек. в пленарната зала и е взимал думата 205 пъти от началото на 44-ия парламент. Това го нарежда на четвърто място по времеговорене сред 240-те депутати при обсъждането на законопроектите.

 

„Зад числата, обобщени в справки, стоят множество разговори с избиратели, техни предложения, изразени болки, тревоги, неравенства, проблеми на местното самоуправление, образованието, инфраструктурата, родното производство, местните общности и др., които са акценти и  приоритети в дейността на парламентарната група на „БСП за България”, коментира Гьоков.

По думите му Правилникът за организацията и дейността на НС задължава министрите да отговарят в срок, но няма как да бъдат задължени за адекватен отговор, какъв гражданите очакват нетърпеливо. „Имам случаи, когато мои въпроси и питания са довели до промени на ситуации  и до вземане на решителни  мерки от страна на  изпълнителната власт за преодоляване на поставените  крещящи проблеми. Ето това е своеобразният контрол на гражданите от чието име е и моята дейност”, подчерта старозагорският депутат. Той е вносител, заедно със свои колеги, на 24 законопроекта.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино