Испания разби незаконна ферма с над 1100 костенурки

Испания разби незаконна ферма с над 1100 костенурки
A A+ A++ A

Испанската полиция обяви днес, че е разбила най-голямата в Европа незаконна ферма за костенурки, като е иззела над 1100 животни, включително няколко много застрашени от изчезване видове, предаде АФП.

Задържани са двама германски граждани, които движили фермата на ваканционния остров Майорка, както и испанският собственик на магазин за екзотични домашни любимци в Барселона, който продавал костенурките.

Още двама германски граждани и испанец са проверявани във връзка с този случай.

В полицейското съобщение се посочва, че във фермата на „индустриално ниво“ са отглеждани сухоземни и морски костенурки. „Най-голямата незаконна ферма за костенурки в Европа“ била край град Люкмайор в южната част на средиземноморския остров, се добавя в него.

Конфискуваните над 1100 костенурки от 62 вида, включително 14 от най-застрашените от изчезване в света, като лъчиста костенурка от Мадагаскар, виетнамска блатна костенурка и китайска червеногуша костенурка, както и 750 яйца.

Почти всички видове костенурки са застрашени от изчезване. Техните яйца се смятат за деликатес, като често биват убивани заради тяхното месо, кожа или коруба, посочва АФП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници