Повече от 1300 огнеборци се борят с пожарите в Калифорния

Повече от 1300 огнеборци се борят с пожарите в Калифорния
A A+ A++ A

Горските пожари в Северна Калифорния убиха шест души, включително две деца и тяхната прабаба, и принудиха повече от 38 000 души да напуснат домовете си, предаде BBC.
В неизвесност са 17 души.

Пожарникарите се борят със стихията, като досега са овладяли само 5% от площта. Хиляди домове са застрашени.

Горският пожар започна преди няколко дни, след като автомобил се запали. Той е причната за изгарянето на  над 60 000 хектара земя - площ, по-голяма от град Сан Франциско.

Със стихията се борят повече от 1300 огнеборци. Тя вече унищожи 500 сгради, превърна в пепел огромни площи, предизвика затварянето на пътища, а поради климата и бързото напредване на огъня, щатският губернатор обяви бедствено положение и поиска помощ от федералното правителство.

Малко след започването пожара беше задържан 32-годишен мъж, Брандън Макглоувър, който е заподозрян за подпалването на девет пожара югозападно от община Ривърсайд. В петък му бяха повдигнати обвинения в подпалвачество, които той отхвърля.

От лумването на пожара повече от 3 400 пожарникари бяха ангажирани  - но местната пожарна служба предупреди, че горещото, сухо време прогнозира, че ситуацията може да се влоши.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници