Журналистите от скандала с „Нюз ъв дъ уърлд“ с обвинения

Журналистите от скандала с „Нюз ъв дъ уърлд“ с обвинения
Бившият редактор в „Нюз ъв дъ уърлд“ и бивш директор на комуникациите на британския премиер Дейвид Камерън Анди Кулсън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бивш съветник на британския премиер Дейвид Камерън и бившата „кралица на таблоидите“ Ребека Брукс бяха обвинени заедно с още шестима души в скандала в телефонните подслушвания в бившия вестник „Нюз ъв дъ уърлд“ от групата на Мърдок.

Повдигането на обвинения отваря пътя към зрелищен процес. Говорител на британското правосъдие съобщи в комюнике за решението му да обвини осем заподозрени лица поради наличието на „достатъчно доказателства“ за участието им в шумния скандал, който вече цяла година хвърля петно върху пресата, полицията и политическата класа, включително премиера, предават АФП и БГНЕС.

„Стигна се до заключението, че е необходимо съдебно преследване в интерес на обществото срещу всеки от тези 8 заподозрени“, посочи още говорителят.

Седем от тях са били журналисти от „Нюз ъв дъ уърлд“, включително бившите ръководители на редакции Ребека Брукс и Анди Кулсън, който по-късно стана медиен съветник на премиера Дейвид Камерън.

Осмият е детективът Глен Мълкеър, който през 2007 г. лежа в затвора заради незаконни подслушвания.

#Нюз ъв дъ Уърлд #Рупърт Мърдок #Дейвид Камерън #премиер #Ребека Брукс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници