Дянков покани на среща недоволните митничари

A A+ A++ A

Осем служители на Агенция „Митници", сред които директорът на Дирекция „Активи" Божидар Алексов, бяха приети в Министерството на финансите на среща с министър Симеон Дянков, съобщи БТА.

По-рано Дянков поканил Инициативния комитет от Агенция „Митници" на среща в 17.30 часа.

Поканата е в отговор на тяхното писмо, което недоволните от преместването в Русе на централата на Агенция „Митници" внесоха по-рано във вторник.

С писмото те поискаха среща с финансовия министър, на която той да обясни мотивите си за преместването на централата в Русе.

„Днес в 18:00 часа отново ще бъдем пред Министерство на финансите и Ви каним на официална среща, защото искаме да вярваме, че живеем в плуралистична държава, в която решенията, свързани с управлението на държавата се вземат в резултат на активен диалог и открито обсъждане с всички заинтересовани страни", пише в поканата, отправена от служителите до финансовия министър.

Над 400 протестиращи от митническата администрация се събраха в понеделник на шествие с плакати, повечето от които насочени към Симеон Дянков.

Лозунгите гласяха: „Русе чака и вас, г-н Дянков"; „Все още има свободни сгради"; „Митническата лаборатория не е само на теория, служителите са лоялни и приходите са реални"; „Не прахосвайте парите на България за безумия"; „Не лишавайте държавата от изградени специалисти"; „АЛО, АЛО, политическо кабаре при Русе (Рене)".

#Симеон Дянков #Министър на финансите #агенция „Митници" #Министерството на финансите #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"