Нова топлинна вълна ще удари Европа тази седмица

Нова топлинна вълна ще удари Европа тази седмица
A A+ A++ A

Метеорологичната служба „Accuweather“ издаде предупреждение за нова вълна от високи температури, която ще удари Европа тази седмица. Тя ще засегне района от Испания до Скандинавия.

Най-високите температури се очакват в Мадрид, Париж, Франкфурт, Амстердам и Стокхолм. Най-голямото повишение на температурите се очаква в четвъртък и петък.

В Париж, Брюксел и Кьолн се очакват температури до 38 градуса, а 35 градуса ще бъдат отбелязани на юг - в Швеция, Испания, Холандия и Западна Германия.

Поради високите температури, продължили с дни, пистата на летището в Хановер е повредена и съответно затворена. Отложени бяха 41 полета и няколко хиляди пътници бяха засегнати от решението на властите.

В Холандия настъпи най-дългата суша през последните няколко десетилетия. Тя понижи нивото на водата в реките до критично ниво. В резултат на това се появиха проблеми за компаниите, занимаващи се с речен транспорт. Заради спада на нивото на водата корабите пренасят доста по-малко от обичайното количество стоки.

"Много големи кораби сега могат да носят само половината или 1/3 от нормалния си товар", каза Йост Ситскорн от Холандската асоциация за логистика, пише БГНЕС. Почти 1/3 от стоките в Холандия се транспортират чрез речен транспорт.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници