Tръмп вдигна мерника на ФБР

Tръмп вдигна мерника на ФБР
A A+ A++ A

 

Американският президент Доналд Тръмп обвини Федералното бюро за разследване и Министерството на правосъдието, че са шпионирали незаконно предизборната му кампания през 2016 година в услуга на кандидатката на демократите Хилъри Клинтън, предадоха американските медии.

Обвиненията на президента срещу ФБР бяха отправени ден, след като Бюрото публикува над 400 страници документи от разследването на предполагаемата руска намеса в президентските избори. Публикацията съдържа искания към съда да разреши следене на сътрудника на Тръмп Картър Пейдж, заподозрян, че сътрудничи на руските тайни служби.

Тръмп обвини ФБР, че е подвело съда, но не представи доказателства за твърдението си. Самият Картър Пейдж заяви пред Си Ен Ен, че твърденията за него са безпочвени: „Това е толкова нелепо. Нямам думи да го опиша. Смешно е!".

Републиканецът Доналд Тръмп спечели президентските избори през 2016 година, нанасяйки шамар на демократите. Те обвиниха щаба му за връзки с Кремъл – нещо, което Тръмп отрича. Американските служби обявиха, че е имало руска атака на изборите за президент. От Москва отричат обвиненията, че са се намесили във вота за държавен глава.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници