Мексико: Убиха трима държавни служители

Мексико: Убиха трима държавни служители
A A+ A++ A

 

Само за едно денонощие в Мексико бяха убити трима държавни служители, от които единият е новоизбрания кмет на град Буенависта, щата Мачоакан. Алесио Делгадо е разстрелян от непознати на входа на кметството. Загиналият е станал кмет, след като е издигнат за поста от коалицията „Заедно направихме историята”.

Делгадо е третият чиновник, убит в рамките на последните 24 часа в Мексико. В петък бяха разстреляни градски съветник от партията „Морена” в град Тлакепаке (щата Халиско) и комисар по обществените въпроси на селото Сан Мигел Чималапас (щата Оахака).

През последните години Мексико е залята от вълна на насилие, предизвикана от войната между наркокартелите за транзит на дрога през САЩ. Само по време на предизборната кампания в Мексико бяха убити над 520 политици и държавни служители. Победителят в наскоро провелите се президентски Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че възнамерява да промени „вектора” на борбата с престъпността от силова към социална, опитвайки се да разреши проблема, който предизвиква насилие.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници