Борисов ще представи пред НС резултатите от европредседателството

Борисов ще представи пред НС резултатите от европредседателството
A A+ A++ A

На 13 юли премиерът Бойко Борисов ще представи пред парламента постигнатото от страната ни по време на председателството на Съвета на Европейския съюз.

Депутатите гласуваха в сряда процедурни правила, които предвиждат премиерът Борисов, в рамките на 10 минути, да представи доклада на Министерския съвет за участието на България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз през предходното председателство, както и приоритетите на страната ни през текущото.

Правилата предвиждат в рамките на изслушването изказвания да се правят и от името на парламентарните групи, а депутатите ще могат да поставят конкретни въпроси на министрите. Отношение ще могат да вземат и присъстващите в пленарна зала членове на Европейския парламент.

Премиерът Бойко Борисов вече представи пред евродепутатите в Страсбург резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и основните приоритети на страната ни през последните шест месеца. Сред тях той открои бъдещето на Европа, европейската перспектива за Западните Балкани, младите хора, сигурността и стабилността в Европа, както и цифровата икономика. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници