Nokia готви промяна в маркетинговата си стратегия с Windows Phone 8

Nokia готви промяна в маркетинговата си стратегия с Windows Phone 8
A A+ A++ A

С представянето на първите телефони с Windows Phone 8, Nokia готви сериозна промяна в маркетинговата си стратегия. Това пише Financial Times, като се позовава на информация от свои източници. Новата стратегия на финландците е базирана на опита им в Щатите с оператора AT&T, като ще се опита да постигне същия ефект, който съпътстваше пускането на iPhone през 2007 г., когато телефонът се предлагаше ексклузивно от един оператор. За да осигури това, Nokia води преговори с големите европейски оператори, като уговаря условията за ексклузивна премиера на смартфон с новата версия на платформата. Досега Nokia продаваше, като се опитваше да осигури колкото се може повече телефони в колкото е възможно повече канали за продажба. Вместо това компанията може да заложи на партньорства с оператори, които ще позволят да се осигури специфична поддръжка първоначално в мрежите на един или два европейски оператора.

При този подход телекомите ще имат и финансов стимул за успеха на продуктите, а Nokia се надява, че това ще ги стимулира да осигурят по-специална поддръжка на устройствата през търговските канали и в специални оферти към потребителите. Засега финландската компания все още опипва почвата за подобна стратегия и е имала разговори с компании като France Telecom и Deutsche Telekom. Това са все още проучващи ходове и ако не срещнат разбиране, компанията може да се насочи към други стратегии.

Вече писахме, че много европейски оператори искат да помогнат на Windows Phone да се превърне в третата основна мобилна екосистема и алтернатива на iOS и Android, чиято пазарна доминация ги лишава от сериозни приходи. Затова и предложение за споделяне на приходите от продажбите на Windows Phone 8 може да се окаже достатъчен стимул за операторите.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/1f87253c-d3f5-11e1-a5c2-00144feabdc0.html#axzz21QWOE3XP

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници