Дъждовно и мрачно време ни очаква днес

Дъждовно и мрачно време ни очаква днес
A A+ A++ A

Времето днес ще продължи да се определя от средиземноморския циклон, който бавно преминава през южните райони от Балканския полуостров. Ще преобладава облачно време с почти повсеместни валежи от дъжд, на много места ще са значителни по количество, а главно в Югоизточна България ще има и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните - максималните ще са предимно между 20 и 25 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но с преминаването на средиземноморския циклон ще се понижи още.

Над планините облачността ще остане значителна. Валежите и гръмотевичните бури ще продължат, на места явленията ще са интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра – около 9.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но валежите за кратко ще отслабнат и спрат, ще има и временни намаления на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 22-24 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници