Сините нямало да присъстват на вота на недоверие, вместо да гласуват „въздържал се“

Сините нямало да присъстват на вота на недоверие, вместо да гласуват „въздържал се“
Партиите от Тройната коалиция и ГЕРБ не искат европейски правила, а парите на ЕС, убеден е Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от парламентарната група на „Синята коалиция“ да не присъстват на гласуването на вота на недоверие, вместо да гласуват „въздържал се“, предлага Радан Кънев от ръководството на тъмносинята партия.

Депутатите от „Коалиция за България“ внесоха вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ заради провала на правителството в областта на правосъдието и вътрешните работи след 5-годишния обзорен мониторингов доклад на ЕК.

„По време на дебата по вота ще прочетем нашата декларация, в която ще изясним поведението си и аргументите за това“, обясни Радан Кънев и съобщи, че предстоят разговори със СДС относно позицията.

Според депутата докладът на ЕК разкрива, че националното съгласие България да влезе в ЕС не е било искрено от гледна точка на политическите партии, а не на гражданите.

„Партиите от Тройната коалиция и ГЕРБ не искат европейски правила, а парите на ЕС“, убеден е Радан Кънев.

По думите му две последователни управления са вкарали мафията в ЕС, а не гражданите на България, и това е отразено в доклада с тежки думи.

„Партията на Меглена Кунева иска продължаване на мониторинга, ние искаме повече от това. Нека има такъв инструмент, но е необходимо ново национално съгласие между българските партии за европейски правила, европейско правосъдие, за европейски начин на живот, нека българските граждани влязат в Европа и това да се отрази на благосъстоянието им“, призова Радан Кънев.

Според депутата от „Синята коалиция“ вотът на недоверие обслужва само БСП и ГЕРБ.

„БСП го иска заради доклада, а ГЕРБ го приемат с радост, за да прехвърлят отговорността на предишното правителство“, аргументира се Радан Кънев.

Той е на мнение, че ЕК отпраща следващия доклад 6 месеца след изборите с надежда следващото правителство да извърши необходимите реформи.

„Когато отричаш, че мафията е пробила националната сигурност, не е повод също за вот на недоверие, а за преосмисляне на политиката“, посочи Петър Москов от ръководството на ДСБ.

Според него, дебатът по вота ще бъде от взаимни обвинения между двете партии - БСП и ГЕРБ.

#Синята коалиция #СДС #ДСБ #Радан Кънев #Петър Москов #вот на недоверие #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"