Директор на „Софарма“ обвинен заради 15 млн. лв. неплатени данъци

Директор на „Софарма“ обвинен заради 15 млн. лв. неплатени данъци
Борис Борисов беше извикан на разпит в Националната следствена служба в понеселник. Снимка: stroitelstvo.info
A A+ A++ A

Финансовият директор на фармацевтичната компания „Софарма“ Борис Борисов е с повдигнато обвинение за неплащане на данъци в размер на 15 млн. лв.

Борис Борисов беше извикан на разпит в Националната следствена служба в понеселник, съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова пред БГНЕС.

Определена му е мярка парична гаранция в размер на 100 000 лв., уточни Арнаудова.

Освен финансовия директор Борис Борисов, и изпълнителният директор на „Софарма" Огнян Донев е с повдигнато обвинение от 20 юли за данъчни престъпления и пране на пари.

Беше му определена парична гаранция в размер на 500 000 лв.

В коментар за повдигнатите му обвинения за данъчни измами изпълнителният директор на „Софарма" Огнян Донев каза, че ги определя като "клеветническа кампания".

„На 20.07.2012 г., прокуратурата повдигна срещу мен ново обвинение - също толкова нелепо, колкото и първото. В първия случай съм „виновен", че съм съфинансирал със собствени пари сделката за купуването на Вестникарска група България, издател на „Труд"и „24 часа". Сега съм обвиняем за нещо, което би превърнало в клиент на прокуратурата целия български бизнес," се казва в изявлението, публикувано във вестник „Труд".

„Тези обвинения са логично продължение на масираната клеветническа кампания, провеждана срещу мен от правителствените медии. Не възнамерявам да се надвиквам с тях. Това са въпроси, които ще реши съдът," се казва още в краткото изявление на Огнян Донев.

Освен че е собственик на голямата българска фармацевтична компания „Софарма", заедно с Любомир Павлов Огнян Донев притежава медийната група „България холдинг".

Срещу Любомир Павлов са повдигнати три обвинения - за пране на пари, документна измама и документи с невярно съдържание.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез 4 документа с невярно съдържание Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи чуждо имущество - 44% от акциите в медийната група.

Обвиненията срещу тях бяха повдигнати по сигнал на бившия им съдружник Христо Грозев, който се оплака, че те са присвоили неговия дял от медийната група, издаваща вестниците „Труд" и „24 часа".

#Борис Борисов #НСС #Национална следствена служба #„Софарма“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници