Обвинение в убийство грози родилката с удушеното бебе от Сопот

Обвинение в убийство грози родилката с удушеното бебе от Сопот
Бебето, което е третото дете на Юлияна Илинова, е било родено на 14 юни и е починало на 17 срещу 18 юни. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

32-годишната Юлияна Илинова от Сопот, която на 18 юни удуши 4-дневното си момченце в болничната си стая в пловдивска клиника, не е страдала от следродилна депресия.

Това е показала съдебната психиатрична експертиза, назначена от Районната прокуратура в Пловдив, съобщи местната телевизия „Тракия“.

Резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза пък са категорични, че бебето е починало от задушаване.

Четиридневното момченце бе открито мъртво в болничната стая на майка си в понеделник, 18 юни.

При аутопсията бе установено, че детето е било насилствено задушено, а Юлияна Илинова бе задържана във Второ РПУ – Пловдив, за 24 часа, след което бе освободена.

При разпитите жената, която има още две деца – момичета на 11 и 2 години, признала, че е забременяла от друг мъж. Тя крила бременността си, защото живее в малък град и се е страхувала от реакциите.

В момента материалите по делото са пратени в Апелативната прокуратура в Пловдив, като се очаква до дни срещу майката да бъде повдигнато обвинение.

Ако се докаже, че убийството е умишлено, Юлияна Илинова може да лежи в затвора между 15 и 20 години или да получи доживотна присъда.

#бебе #Юлияна Илинова #Сопот #родилка #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници