„Аарец“: Атентаторът от Бургас може да има двама съучастници

„Аарец“: Атентаторът от Бургас може да има двама съучастници
Според някои твърдения двама евентуални съучастници са били на мястото на атентата, за да поемат задачата на определения за атентатор човек, в случай че той се провали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българската полиция разследва дали в терористичната атака срещу израелски туристи в Бургас не са участвали още двама съучастници на атентатора самоубиец, пише израелският вестник „Аарец“, позовавайки се на български източници.

При атентата на летище Бургас на 18 юли загинаха петима израелски туристи и автобусният шофьор Мустафа Кисьов.

Според някои твърдения двама евентуални съучастници са били на мястото на атентата, за да поемат задачата на определения за атентатор човек, в случай че той се провали, както и за да го контролират на летището в Бургас.

Предполага се, че първият от другите двама души е трябвало да извърши атентата, ако първоначално определеният човек се провали.

Вторият е трябвало да убие другите двама, в случай че те се отметнат от задачата си или бъдат арестувани преди атаката.

Израел обвинява Иран и проиранската радикална групировка „Хизбула“ за атаката, която е най-скорошната от серия атаки срещу израелски туристи и дипломати в чужбина.

Българските власти са подпомагани за разследването на атаката от следователи от САЩ и Израел, отбелязва вестник „Аарец“.

#самоубиец #Израел #атентат #терористична атака #израелски туристи #Бургас #Трагедия в Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници