Борисов: Бисер Петков остава социален министър

Борисов: Бисер Петков остава социален министър
A A+ A++ A

Бисер Петков остава министър на труда и социалната политика. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Измир, където е гост на церемонията за откриването на Трансанадолския газопровод. Щом родителите на децата с увреждания се разбират с него и му имат доверие, разчитам да продължат работата си и да разрешат проблема, каза още премиерът.

"Тази сутрин реших Бисер Петков да остане социален министър", каза Борисов.

Вчера водихме едно дълго съвещание със социалния министър, финансовия, здравния, на което зададох въпроса защо има недоволство и палаткови лагери. Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими повече от 300 млн. на година, коментира още премиерът.

Той припомни, че омбудсманът Мая Манолова го е уверила, че проектозаконът за личната помощ не изисква повече пари.

"Затова казах сутринта на Бисер Петков да отиде на работа, да си продължи дейността", заяви Борисов.

Вчера стана ясно, че Бисер Петков е подал оставка по своя инициатива, след като информирал премиера в разговор, че не може да се справи с недоволството на протестиращите майки на деца с увреждания. 

Борисов обаче гледал телевизия тази сутрин и установил, че протестиращите майки са недоволни от оставката, защото са постигнали разбирателство с Петков и техни представители участват в работната група, която изготвя проектозакона за личната помощ.

„Да, оставям го да работи. Щом казват, че това е министърът, който им харесва”, каза още Борисов и добави, че днес е възложил Бисер Петков да събере всички и да стане ясно дали действително става въпрос за повече пари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници