Хайл, Бойко!

Хайл, Бойко!
A A+ A++ A

След като през последните дни министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов не спря да повтаря, че е „поел ангажимент към премиера и партията" и че Борисов е прав да му се кара, започнах да се чудя дали не сме се върнали век по-рано...

Нима нацизмът и фашизмът не умряха с Хитлер и Мусолини? Нима култът към личността не беше погребан заедно със Сталин?

Нима функцията на всички министерства и на останалите институции е да работят в угода на премиера?

Да не би просперитета на държавата да се определя по настроението на Бойко Борисов днес и утре?

И все пак, трябва да му го признаем. Отдавна български държавник не беше успявал да подчини във властта си едновременно толкова голяма част от политиците и от медиите. И не беше карал големи мъже да треперят от страх като невръстни кутрета... публично.

Чувала съм, че за да вземеш участие в управлението на една страна, първо трябва да си се научил какво е да бъдеш мъж. А да станеш мъж не означава само физическо израстване и навършване на определена възраст.

Иска се много повече. Има един много добър разговорен израз, който описва отлично какво точно се иска, но е прекалено вулгарен, за да бъде споменат в момента.

Не е мъжко да оставяш „шефа ти" да те унижава публично. И когато го направи, да скланяш глава виновно, като дете, счупило любимата ваза на майка си, и да заявяваш, че е прав да ти се кара. И че ако поиска, ще подадеш оставката си. Защото, майната й на работата, майната й на България, имаш ангажимент към премиера!

Поведението на българските политици винаги е било нагло. В момента то е жалко. Гротескно е.

Г-н Младенов, Вашият ангажимент не е към никой премиер и към никоя си партия. Вашият ангажимент е към един народ – целия български народ.

Още от първия момент, в който сте прекрачили прага на вашето ведомство, Вие сте подписали неписано обещание да полагате всички необходими усилия, за да подобрите и иначе трудния живот на всеки един човек в тази държава.

Да не забравяме факта, че Вашето министерство е именно социалното, което автоматично означава, че Вашата работа трябва да е насочена към най-уязвимите групи на обществото – малцинствата, децата, майките, пенсионерите...

Към тях е Вашият ангажимент, г-н Младенов. Към всяко едно дете в страната – българче, ромче, турче, еврейче. Към всяка една самотна майка. Към всяка възрастна жена, на която пенсията стига само да си купи лекарствата и две кофички кисело мляко. Към вашите родители и внуци.

Не е само към един човек, г-н Младенов. Бойко Борисов не е държавата. Държавата прави Бойко Борисов – тя му е дала всичко, което има и тя ще му го отнеме. И както изглежда, Вие ще бъдете повлечен заедно с него...

#Бойко Борисов #Тотю Младенов #министър-председател на България #министър на труда и социалната политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници