Масовият убиец Джеймс Холмс нямал съучастник, според полицията

Масовият убиец Джеймс Холмс нямал съучастник, според полицията
Полицаи правят оглед на една от стаите в жилището на масовия убиец с камера на метален прът. Джеймс Холмс беше заложил експлозиви в жилището си. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Масовият убиец от Орора, щата Колорадо в САЩ Джеймс Холмс не е имал съучастник в покушението, при което бяха убити 12 и ранени 58 души.

„Има многобройни неверни информации в пресата за втори заподозрян. По този повод уточнявам, че близък на Джеймс Холмс беше разпитан през нощта и няма никаква причина да се смята, че е замесен," заяви говорителят Касиди Карсън, цитиран от АФП и БТА.

Полицейското опровержение последва информациите в някои медии, че полицията издирва второ лице във връзка с убийството - студент по медицина, който помагал на Холмс.

Според тях той се обадил в полицията и заплашил да извърши други актове на насилие, ако убиецът не бъде освободен.

Мотивите на Джеймс Холмс остават загадка. 24-годишният студент по неврология в Университета на Колорадо закупил над 6000 броя муниции по интернет през последните два месеца.

И четирите оръжия, намерени на местопрестъплението, са купени легално. Федерален служител на правоохранителните органи заяви за АП във Вашингтон, че полуавтоматичната пушка е засякла по време на стрелбата. Тя имала пълнител с висок капацитет, който заял, принуждавайки заподозреният Холмс да стреля с друго оръжие.

Началникът на полицията в Орора, Дан Оутс, заяви, че барабанен пълнител със 100 патрона е намерен на местопрестъплението. По думите му подобно оръжие може да прозиведе 50-60 изстрела в минута. Джеймс Холмс разполагал още с два пистолета „Глок" и пушка.

По-рано стана ясно, че полицията е успяла да проникне в жилището на масовия убиец Джеймс Холмс, който бе заловен в петък.

Холмс е бил напълнил жилището с усъвършенствани взривни устройства и контейнери с отровни химикали, които вече са обезвредени.

Масовото убийство е станало по време на премиерна прожекция на последния филм от поредицата за Батман - „Черният рицар: Възраждането".

Маскиран като Жокера - отрицателният герой във филмите за Батман, Джеймс Холмс е хвърлил две гранати със сълзотворен газ и откри огън по зрителите, като е убил 12 и е ранил 58 души, след което е бил заловен.

Междувременно стана ясно, че масовият убиец от Колорадо е затворен в единична килия, за да бъде защитен от евентуални нападения на други затворници.

Той ще се изправи пред съда в понеделник.

#Джеймс Холмс #Орора #Колорадо #САЩ #Батман #Жокера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници