Бойко Борисов: Кохезионната политика е най-важната политика за свързаността

Бойко Борисов: Кохезионната политика е най-важната политика за свързаността
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов заяви по време на форум, че кохезионната политика е най-важната политика за свързаността на Европа.
Това ката зой на конференция на високо ниво, посветена на Кохезионната политика на ЕС - "Перспективи за конвергенция и устойчиви региони след 2020 г." в НДК.

Всичко добро, което сме направили през последните години за над 20 млрд. лева, сме го направили по тези програми, което дава възможност за повече инвестиции, БВП, повишаване на квалификацията на хората, заяви премиерът.

Той изтъкна значимостта на инфраструктурата и то не само като магистрали, железопътни линии, пречиствателни станции, но и конкурентоспособност, дигитална и енергийна свързаност. Затова считаме, че кохезионна политика е тази, която може да събира доста сфери и политики на ЕС, каза Борисов. Той допълни, че всички страни от ЕС съжаляват за решението на Великобритания да напусне ЕС и напомни, че в следващата финансова рамка ще липсват доста милиарди. В същото време Европа е амбициозна и имаме още няколко много важни теми - киберсигурност, дигиталната инфраструктура, общата европейска отбрана и миграционната криза, посочи още премиерът.

Бойко Борисов подчерта важността на охраната на границите миграционната политика и изтъкна, че България има нулев миграционен натиск.

Премиерът наблегна на нуждата на Балканите да има мир. По думите му свързаността на Балканите е важна за това да се задържи младото население и да се спре възходът на популистки и националистки партии. Бойко Борисов очерта, че както инфраструктурната, така и дигиталната и енергийнита сигурност осигуряват на народите на Балканите добра перспектива за живот.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници