В Белгия задържаха 13 души заради манипулиране на тенис мачове

В Белгия задържаха 13 души заради манипулиране на тенис мачове
A A+ A++ A

Тринадесет души са задържани в Белгия при разследване за манипулиране на мачове от ниските нива на професионалния тенис, съобщи федералната прокуратура в страната, цитирана от "Дневник". Според официалната информация криминална организация, която има връзки в Белгия и Армения, подкупва професионални тенисисти от 2014 г., опитвайки се да манипулира крайния изход на мачове.

Двубоите обикновено са от турнирите, които нямат телевизионно излъчване - сериите "Фючърс" и "Чалънджър" при мъжете. В тях играчите по-лесно са манипулирани, твърдят прокурорите.

В разследването белгийските власти са получили помощ от службите в Германия, Франция, България, Словакия, Холандия и САЩ. За момента 13-те задържани са в ареста, като на по-късен етап съдията ще реши колко дълга ще бъде мярката им.

Независимият доклад, поръчан от ръководителите на спорта, сочи, че тенисът е изправен пред "сериозни проблеми с манипулирането на мачове заради увеличаването на интернет залозите". Играчите от по-ниските нива на тениса са много уязвими заради по-малките наградни фондове.

В началото на годината Международната асоциация за сигурност в спорта (ESSA) обяви, че за 2017 г. подадените сигнали за съмнителни мачове са 266. С общо 160 мача тенисът за пръв път изпревари футбола в негативната класация.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино