Арестуваха управници, обвинени в безотговорност за наводненията в Русия

Арестуваха управници, обвинени в безотговорност за наводненията в Русия
Жители на град Геленджик наблюдават придошлата стихия, която отне живота на 171 души по официални данни. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководители на Кримския район в Русия бяха задържани по обвинение в безотговорност, довело до гибелта на 171 души по време на наводнението на 7 юли.

Арестувани са кметът на град Кримск Владимир Улановски и бившият глава на Кримския район Василий Крутко, както и Виктор Жданов, изпълняващ длъжността ръководител на Управлението по предупреждение за извънредни ситуации и гражданска защита, предаде БГНЕС позовавайки се на съобщение на Следствения комитет на Русия, цитирано от руските агенции.

Василий Крутко бе уволнен няколко дни след катастрофалните наводнения в района.

Владимир Улановски бе избран за кмет на Кримск на избори на 13 май с подкрепата на 94,47% от гражданите. Той бе издигнат от партия „Единна Русия" на Владимир Путин.

Наводнението на 7 юли заля повече от 7000 къщи в три града на района – Геленджик, Кримск и Новоросийск - и други селища в Краснодарския край.

Повредени бяха системите за електро-, газо- и водоснабдяване, разстроено бе ж.п. и автомобилното движение.

По данни на министерството на извънредните ситуации при наводнението загинаха 171 души.

Изнесените предварителни данни показват, че за наводнението е имало информация три часа преди трагедията, но в град Кримск не се е задействала системата за предупреждение.

#Русия #Краснодарски край #Кримск #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници