Израел отрече да подозира атентат срещу олимпийците си в Лондон

Израел отрече да подозира атентат срещу олимпийците си в Лондон
При атентат срещу израелски туристи на 18 юли в Бургас загинаха шестима невинни граждани. Според „Сънди Таймс" Израел се опасява за олимпийските си състезатели след атаката в България. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Високопоставен израелски военен командир опроверга информации на британския вестник „Сънди Таймс", че разузнавателните служби на Израел са изпратили специален екип в Европа, за да арестува терористи, подготвяли атентат на Олимпиадата в Лондон.

„Това са измислици," заяви по военното радио о.з. генералът Амос Гилад от министерството на отбраната, цитиран от АФП и БГНЕС.

Генералът призова да се съблюдава известна мярка, чувство за пропорции, макар да има опити за антиизраелски атентати от страна на Иран и на „Хизбула" в няколко страни.

Според „Сънди Таймс" британските и израелските разузнавателни служби са повишили степента на заплаха срещу израелската олимпийска делегация след атентата на 18 юни срещу автобус с израелски туристи на летище Бургас.

След този атентат според изданието израелското правителство изпратило агенти от службата за вътрешна сигурност „Шин Бет", за да охраняват олимпийската делегация.

От своя страна израелското разузнаване „Мосад" пратило в Европа екип под кодовото название „Байонет" да търси група терористи, за които има подозрения, че работят с Иран и ливанската „Хизбула".

Един от предполагаемите терористи, издирвани от израелските агенти преди започващите на 27 юли Олимпийски игри, бил мъж с американски паспорт на името на Дейвид Джеферсън, който избягал след атентата в България, твърди „Сънди Таймс".

#Израел #Лондон 2012 #Олимпиада #„Сънди таймс" #Иран #„Хизбула" #„Мосад"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници