Денят започва със Слънце, следобед се заоблачава

Денят започва със Слънце, следобед се заоблачава
Pixabay
A A+ A++ A

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд и до полунощ, на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и градушки. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен, а в крайните източни райони - от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, по-ниски по Черноморието, за София – около 28, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане е близко до средното за месец юни (946 хПа) и слабо ще се понижи.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. На отделни места в Рило-Родопската област явленията ще са по-интензивни. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 15.

По Черноморието през деня ще преобладава слънчево време. Късният след обяд, главно по Северното Черноморие ще се развива купесто-дъждовна облачно и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 21-25 градуса. Температурата на морската вода е 21-22. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници