Близо 30 000 сирийци избягали в Ливан за 48 часа

Близо 30 000 сирийци избягали в Ливан за 48 часа
Напливът от сирийски бежанци към съседните страни се увеличава със засилване на офанзивата на сирийските сили срещу позициите на бойците от опозицията. Снимка: ЕПА/БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Върховният комисариат на ООН за бежанците обяви, че за 48 часа между 8500 и 30 000 сирийски граждани са избягали от кръвопролитията в родината си, пресичайки границата с Ливан.

От своя страна Червеният кръст съобщи за 18 хиляди нови сирийски бежанци на територията на Ливан, предаде АФП, цитирана от бТВ.

Напливът от сирийски бежанци към съседните страни се увеличава със засилване на офанзивата на сирийските сили срещу позициите на бойците от опозицията.

Ожесточени сражения продължават да се водят в Дамаск, а в Алепо е открит втори фронт.

АФП предаде още, че трима сирийски генерали са преминали в Турция, дезертирайки от армията на сирийския режим. Така броят на избягалите в Турция сирийски генерали достигна 24 души.

В петък десет високопоставени офицери са влезли от Сирия на турска територия. Сред тях е един генерал и двама бригадни генерали.

В момента в Турция се намират десетки дезертирали сирийски военнослужещи, формирали опозиционната Сирийска свободна армия.

Над 43 хиляди сирийски граждани също са намерили убежище в страната.

#ООН #Сирия #Ливан #Турция #Червеният кръст #бежанци #Дамаск #Алепо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници