България на 14-о място на Евровизия, Израел спечели конкурса

България на 14-о място на Евровизия, Израел спечели конкурса
A A+ A++ A

България, представена от групата Equinox с песента "Bones", остана на 14-о място в тазгодишното издание на Евровизия, провело се в Лисабон.

Конкурсът беше спечелен от израелската представителка Нета. Певицата победи с песента "Toy".

След гласуването на националните журита и гласуването на зрителите парчето получи общо 529 точки. Първоначално след гласуването на националните журита израелката бе на трето място с 212 точки, но гласуването на публиката я изведе на челно място. От националните журита песента на Нета бе подкрепена с максимален брой 12 точки от Сан Марино, Австрия, Чехия, Франция и Финландия.

Нета, чието пълно име е Нета Барзилай, е на 25 години и е завършила средно и висше музикално образование. Тя е била и певица в оркестъра на израелските военноморски сили, а също и инструктор на млади музикални таланти, показва биографията й в сайта на Евровизия. През 2016 г. Нета съосновава група, наречена Експериментът и с нея обикаля Израел. Тя участва и в няколко театрални музикални постановки.

Победата на Нета означава, че следващата година конкурсът ще се проведе в Израел.

"Благодаря ви, че избрахте различното, благодаря ви, че приехте различията между нас, благодаря ви, че днес празнувате разнообразието и ще се видим следващия път в Ерусалим", каза Нета, получавайки наградата.

България, представена от групата Equinox с песента "Bones", остана на 14-о място с 166 точки. След гласуването на националните журита тя получи 100 точки. Към тях се добавиха и 66 точки от гласуването на зрителите.

Победата на Нета означава, че следващата година конкурсът ще се проведе в Израел.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници