Арабистът проф. Чуков: Атентатът в Бургас е безпрецедентен в държава от ЕС

Арабистът проф. Чуков: Атентатът в Бургас е безпрецедентен в държава от ЕС
Детайлите около взрива ще потвърдят или отрекат дали зад атентата стои Иран. Начинът, по който е внесен взривът, ще каже много, това сочи световната практика, според специалиста. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Атентатът на Летище „Сарафово“ в Бургас е безпрецедентен на територията на държава – членка на Европейския съюз, заяви арабистът проф. Владимир Чуков.

Детайлите около взрива ще потвърдят или отрекат дали зад атентата стои Иран. Начинът, по който е внесен взривът, ще каже много, това сочи световната практика, според специалиста.

Дали става въпрос за атентат на камикадзе самоубиец, или става въпрос за поставяне на взрив в багаж на някой от пътниците. Това е много важно да се уточни, защото тогава ще бъдем малко по-конкретни за евентуалния извършител“, каза проф. Владимир Чуков пред БНТ.

„Ако тази версия се потвърди, трябва да признаем, че част от близкоизточния конфликт се пренася в България“, категоричен е Владимир Чуков.

По думите му атентатът е много смущаващ инцидент и България трябва да направи важни заключения за нивото на сигурността на туристите и по отношение на нашия поглед към конфликта в Близкия изток.

#Трагедия в Бургас #Бургас #атентат #израелски туристи #Владимир Чуков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници