Бирисов към медиите: Не правете тероризма значим и водещ

Бирисов към медиите: Не правете тероризма значим и водещ
Считате ли, че ако има такава заплаха, да са засекли техните служби, няма да са ни предупредили и ние няма да сме взели някакви мерки, запита Борисов журналистите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов призова медиите да не раздухват тиражираната информация за евентуални терористични атаки срещу израелски туристи в България.

„Считате ли, че ако има такава заплаха, да са засекли техните служби, няма да са ни предупредили и ние няма да сме взели някакви мерки,” запита Бойко Борисов, цитиран от сайта „Бургас24".

Според източници от полицията взривът е именно терористичен акт, а медиите припомниха информация от януари, че Израел е помолил България да вземе по-сериозни мерки при пътуванията на израелски граждани в страната.

„България има прекрасна външна политика към арабския свят, като изключим това, че завчера бих арабските посланици на футбол, в прекрасни отношения сме,” коментира премиерът в характерния си стил.

Бойко Борисов се подразни на журналистически въпрос дали са взети засилени мерки за сигурност.

„Какви мерки да се вземат?! Те ако чакат да напишат в някой сайт и тогава да вземат мерки - те са за уволнение всичките. Може някой трети да се възползва от всичките тия писания и да го прехвърли след това на друг", заяви Бойко Борисов.

„Единствената ми молба по линия на тероризма е да не ги правите толкова значими и водещи,” каза още премиерът.

Според него в случая медиите не могат да помогнат нищо, а само да попречат.

„Считате ли, че ако има такава заплаха, да са засекли техните служби, няма да са ни предупредили и ние няма да сме взели някакви мерки,” запита Борисов журналистите.

#Бойко Борисов #Бургас #атентат #Трагедия в Бургас #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници