Лютви Местан: ЕК не иска да оценява това правителство

Лютви Местан: ЕК не иска да оценява това правителство
ДПС очакват вотът на недоверие да бъде внесен още в четвъртък, 19 юли, а следващата седмица да бъде подложен на гласуване. Снимка: „Сега“
A A+ A++ A

Европейската комисия не иска да оценява вече правителството на Бойко Борисов, убеден е заместник-председателят на ДПС Лютви Местан поради факта, че следващият мониторингов доклад на ЕК е насрочен за края на 2013 г.

„Налага се друг модел на властта, друго управление. Моделът ГЕРБ е изчерпан. Всичките тези страници на доклада водят до този много категоричен извод. Колкото по-скоро се смени правителството, толкова по-добре. Страната се нуждае от ново управление. Точно това послание на ЕК може да се чете във факта, че следващият доклад ще бъде не юли на 2013 г., а в края на 2013 г. Изглежда, че ЕК не иска да оценява това правителство. Следващата оценка няма да бъде на това правителство, а на следващото правителство, което ще управлява България“, каза Местан на брифинг в сряда, предаде агенция „Фокус“.

„ДПС ще са съвносители на вот на недоверие на кабинета заради провала на вътрешната политика“, посочи той.

ДПС очакват вотът на недоверие да бъде внесен още в четвъртък, 19 юли, а следващата седмица да бъде подложен на гласуване.

„В сравнение с вчерашните ескизи, ние не видяхме промяна в една абсолютно категорично негативна оценка за България за това как българското правителство се справя за механизма за сътрудничество и проверка“, категоричен бе Местан.

„Това, което четем в официалния доклад, е още по-притеснително. В доклада има изрази като „системни дефекти“. Всеки, който разбира от власт, ще си даде отговор на въпроса – какво казва ЕК, вече с този толкова категоричен и ясен език – системни дефекти. Системността е основно качество на властта, което явно не се притежава от днешните управляващи. За съжаление въпреки някои илюзорни очаквания, че в новия запис липсата на насока на политиката може да се видоизмени в малко по-щадяща форма за кабинета, за съжаление и този израз е съхранен. Все още насока на политиката, която възпира напредъка“, каза още той.

#вот на недоверие #премиер на България #Бойко Борисов #правителство #България #Механизъм за сътрудничество и проверка #доклад #ЕК #Европейската комисия #заместник-председател на ДПС #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници