Аврамов на свобода, докато му повдигнат обвинение

Аврамов на свобода, докато му повдигнат обвинение
Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Прокуратурата най-вероятно няма да поиска мярка „задържане под стража“ за депутата Димитър Аврамов и след изтичане на 24-те часа.

„Депутатът Аврамов ще бъде освободен до момента, когато му бъде повдигнато обвинение“, каза Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор, на брифинг, предаде агенция „Фокус“.

„В момента е изготвено и се внася в Народното събрание уведомлението, с което главният прокурор уведомява Народното събрание, според изискванията на Конституцията и на Правилника на Народното събрание, за задържания снощи депутат Димитър Аврамов. Изготвя се и искането за наказателно преследване срещу него, по което трябва да се произнесе Народното събрание евентуално със сваляне или отказ за сваляне на имунитета, за да може да бъде привлечен г-н Аврамов в качеството си на обвиняем. Това искане ще бъде внесено днес, в по-късния следобед, тъй като то изисква повече технологично време, трябва да бъдат описани доста подробно събраните до момента доказателства“, каза Кожухарова.

Наказателното производство срещу Аврамов е образувано за търговия с влияние, за това, че е поискал и получил дар – 50 000 лв., за да упражни влиянието си върху длъжностно лице от Областна дирекция „Земеделие“ – гр. Монтана, по повод разпределение ползването на земеделски земи в същия този регион.

Събрани са доказателства, има разпитани свидетели, проведени са процесуално-следствени действия – претърсване на дома на депутата, и там са намерени тези 50 000 лв., които са иззети и приложени като доказателства.

#Димитър Аврамов #депутат #ГЕРБ #търговия с влияние #арест #обвинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници