Владислав Горанов ще представлява Съвета на ЕС на Г-20 в Аржентина

Владислав Горанов ще представлява Съвета на ЕС на Г-20 в Аржентина
A A+ A++ A

Министърът на финансите и председател на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН)Владислав Горанов ще представлява Съвета на Европейския съюз на първата за аржентинското председателство на Г-20 среща на министрите на финансите и управителите на централни банки на 19 и 20 март в Буенос Айрес, Аржентина. Това съобщиха от пресцентъра на финансовото министерство.

Групата на двадесетте е глобален форум за финансово и икономическо сътрудничество, в който участват държавите с най-големи икономики в света плюс Европейския съюз, който е представен от държавата председател на Съвета на ЕС и представители на Европейската комисия и Европейската централна банка.

Групата се представлява всяка година от различна държава членка, като през тази година тази роля пое Аржентина. Приоритетите на аржентинското председателство на Г-20 са с фокус върху влиянието на технологиите върху продуктивността, растежа, заетостта и неравенството; инвестициите в инфраструктурата и устойчивото продоволствие, пише в съобщението.

 

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници