Аврамов участвал и в опит за присвояване на 40 000 лв. евро пари

Аврамов участвал и в опит за присвояване на 40 000 лв. евро пари
В тази къща е задържан депутатът Димитър Аврамов след акцията на ГДБОП и ДАНС. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Директорът на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана Зорница Александрова е укрила доброволната делба за землище Стубел, в която участва и фирма „Игал“, свързана с арестувания депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, с цел да бъдат присвоени европейски субсидии в размер на 40 000 лв.

Народният представител беше арестуван във вторник вечерта за търговия с влияние по време на специализирана операция на ГДБОП и ДАНС.

„Такова чудо не ми се е случвало и дано не се случи на други хора“, заяви в Монтана собственикът на изнудваната от Аврамов фирма, цитиран от Дарик радио.

Депутатът е поискал 100 000 лева и 3000 декара от земята в село Стубел. Първите 50 000 лева са били занесени в дома на Аврамов от служител на фирмата по време на спецакцията на ГДБОП и ДАНС.

В съда в Монтана се разпитват останалите свидетели.

Историята започна в началото на юли, когато две арендаторски фирми се сбиха за реколтата от блок с рапица в местността Жидовица, в землището на село Стубел.

Единият от земевладелците още тогава подаде сигнал до министъра на земеделието и горите и директора на Националната служба „Земеделие“ за нарушения от директора на Областна дирекция „Земеделие“ Зорница Александрова в Монтана при разпределението на земята в Стубел.

Министър Мирослав Найденов тогава коментира случая като „балкански нрави“. По същото време ощетеният арендатор подаде сигнал и пред ДАНС.

Парите, които е поискал депутатът Димитър Аврамов, са били необходими за осигуряване на политически чадър над изнудваната фирма, за да няма проблеми с областната служба и с кмета на селото при разпределянето на земята.

Според собственика на фирмата директорът на областна служба „Земеделие“ е укрила доброволната делба за землище Стубел, в която участва и фирма „Игал“, свързана с народния представител Димитър Аврамов.

Целта била да се присвоят европейски субсидии в размер на 40 000 лева.

Изнудваната фирма има да получава субсидии за 3 милиона лева за 130 000 декара за стопанската 2010–2011 година, които не са изплатени.

#Монтана #Зорница #Александрова #Стубел #ГЕРБ #Димитър Аврамов #търговия с влияние #изнудване #ГДБОП #ДАНС #министър на земеделието и храните #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници