ГЕРБ уволни арестувания депутат

ГЕРБ уволни арестувания депутат
35-годишният Димитър Аврамов беше задържан във вторник вечерта при специализирана операция на ГДБОП и ДАНС за изнудване и търговия с влияние. Снимка: Livenews.bg
A A+ A++ A

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е решила арестуваният депутат Димитър Аврамов да подаде оставка от 41-вото Народно събрание.

Аврамов е освободен от всички заемани длъжности в партията, където се прекратява членството му.

Решението е взето, след като Изпълнителната комисия се запозна със създалата се ситуация около депутата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

35-годишният Димитър Аврамов беше задържан във вторник вечерта при специализирана операция на ГДБОП и ДАНС за поискан и получен дар от 50 000 лева, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция „Земеделие“ във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

„Снощи бях уведомен от главния прокурор, преди това той се беше свързал с госпожа Цачева. Днес ще бъде направено съобщение в пленарна зала за ареста на депутата“, коментира пред БНР зам.-председателят на НС и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Анастас Анастасов (ГЕРБ).

Той уточни, че трябва да бъдат представени доказателства от главния прокурор за искането на имунитета на Аврамов и тогава той ще бъде свален.

„Който извършва престъпление, си носи собствената отговорност, така че, ако господин Аврамов е извършил такова, следва да понесе отговорността си“, коментира той и допълни, че явно прокуратурата има основание за ареста.

„За нас няма свои и чужди. Без значение какво работиш и какъв си, след като си извършил престъпление, си носиш отговорността. Когато бяха местните избори, имаше задържани общински съветници на ГЕРБ за извършване на тежки престъпления, които си понесоха отговорността. Това не е първи случай, така че ние не слагаме чадър над наши представители“, подчерта Анастасов.

По повод коментарите, че представянето на отчета на МВР от вътрешния министър Цветан Цветанов във вторник съвпада нарочно с доклада на ЕК, той каза, че това е било договорено отдавна.

„Като парламентарна комисия това, което констатирахме, е, че над 25 законопроекта, инициирани от МВР, са приети от НС за изминалите 3 години. За самата дейност на МВР вчера бяха изнесени достатъчно данни. Факт е, че работата на голяма част от организираните престъпни групи беше прекратена“, категоричен бе Анастасов.

#вътрешен министър #Цветан Цветанов #МВР #имунитет #Областна дирекция „Земеделие“ #ДАНС #ГДБОП #Димитър Аврамов #Анастас Анастасов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници