Блеър: С реформи ЕС може да спре Брекзит

Блеър: С реформи ЕС може да спре Брекзит
A A+ A++ A

Бившият британски премиер Тони Блеър призова Европейския съюз да реформира имиграционната си политика, за да накара Обединеното кралство да си промени позицията за Brexit, информира "Франс прес", предадоха БГНЕС и Нова ТВ. Той каза, че все още има време напускането на Общността, което ще донесе вреди, да бъде избегнато.

Блеър е водеща фигура против решението на Великобритания да напусне ЕС. Според него страната му може да бъде убедена да остане, ако опасенията й относно миграцията и други въпроси изчезнат и призова европейските лидери да поемат инициативата и „да ни изведат от задънената улица на Brexit”.

Той е вторият бивш британски премиер, заявил позиция след тази на Джон Мейджър, който каза, че британците трябва да получат втора възможност да гласуват за членството в ЕС, защото първия път са били подведени.

Блеър също подкрепи призива за второ гласуване и каза, че Великобритания трябва „да има последната дума, независимо каква сделка бъде договорена”. Според него европейските лидери може да променят решението на британците. „Европа е наясно, че се нуждае от реформи. Реформите в Европа са ключови, за да накарат британците да променят решението си”, каза Блеър в реч в Брюксел.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници