Gebruder Weiss приключи финансовата 2017 година с увеличение на оборота

Gebruder Weiss приключи финансовата 2017 година с увеличение на оборота
A A+ A++ A

Международната транспортна и логистична компания Gebrüder Weiss приключи финансовата 2017 година с увеличение на оборота от около 14%. Така чистият временен оборот възлиза на около 1,55 млрд. евро, спрямо миналата година, когато оборотът бе 1,36 млрд. евро. Решаващи за положителния баланс бяха регионалното разширяване в Европа, Азия и Северна Америка, както и най-новото придобиване на компанията DTC в Южна Германия. Gebrüder Weiss инвестира общо около 65 млн. евро в разширяването на мрежата си и така удвои обема на инвестициите спрямо миналата година (2016 г. те възлизаха на 32,7 млн. евро).

„С новаторски инвестиции в центрове, инфраструктура и персонал, 2017 г. беше отлична година за Gebrüder Weiss”, обобщава постигнатото изпълнителният директор на Gebrüder Weiss, Волфганг Нийснер. „Искаме да осигурим еднакви стандарти за качество в логистиката на нашите клиенти по целия свят. И се доближихме значително до това изискване. Отличен резултат достигнаха най-вече секторите ни Сухопътен транспорт и Логистични решения, в конкурентна среда успяхме да увеличим оборота с 15,6% на 1.041,3 млн. евро.”

Делът на собствения капитал още веднъж бе увеличен и сега е 59%, което показва високата финансова стабилност на компанията. Броят на служителите се е увеличил с 4,7% за година, понастоящем възлиза на 6 724 служители на пълно работно време.

Още информация можете да намерите на iNews.bg

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници