Премиерът Борисов ще открие Инвестиционен форум за Западните Балкани в Лондон

Премиерът Борисов ще открие Инвестиционен форум за Западните Балкани в Лондон
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие Инвестиционен форум за Западните Балкани, който се организира от Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ в Лондон на 26 февруари, съобщиха от пресслужбата на кабинета. В конференцията ще участват лидери от всички страни от региона - премиерът на Сърбия Ана Бърнабич, на Черна гора Душко Маркович, на Албания Еди Рама, на Република Македония Зоран Заев, на Косово Рамуш Харадинай, на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

Основна цел на Инвестиционния форум е да събере лидерите от региона с потенциални инвеститори от цял свят и да бъдат обсъдени възможностите за привличане на повече подкрепа от частния, финансовия и публичния сектор за реализацията на стратегически инфраструктурни проекти в Западните Балкани. Инициативата е част от поредицата срещи на върха, посветени на развитието и европейската перспектива на страните.
В рамките на форума са планирани и двустранни срещи на министър-председателя Бойко Борисов. В делегацията на премиера са още министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на Парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев, се посочва още в съобщението.

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници