Повдигнаха обвинения на мъжа, който се барикадира в дома си във Велинград

Повдигнаха обвинения на мъжа, който се барикадира в дома си във Велинград
A A+ A++ A

Две обвинения са повдигнати на 50-годишния Георги Табаков, който се барикадира в къщата си във Велинград, като преди това нападна сестра си и заплаши с пушка охранител.

Обвиненията са за закана за убийство и за притежание на незаконно оръжие. Табаков остава в ареста за 72 часа.


Снощи пиян и въоръжен мъж вдигна по тревога полицията и охранителна фирма, след като се барикадира в дома си, а преди това насочи пушка срещу сестра си и служител на охранителна фирма. След часове под полицейска блокада мъжът е задържан, съобщи говорителят на дирекцията на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. 50-годишният Георги Табаков е имал и предишни конфликти с властите, но няма криминално досие.

При обиска след залавянето му са намерени три пушки - бойна карабина, гладкоцевна ловна пушка и пневматична с оптически прицел, преправена да стрела с бойни патрони. На тавана в жилището са открити амонит и шнур за детонация. Тестът с дрегер на мъжа пък показал 3,65 промила алкохол.

В основата на екшъна, при който са били застрашени десетки хора, е стар спор за имот между развилнелия се Георги и неговите майка и сестра. Вчера сутринта за пореден път решил да отиде и да се саморазправя с тях. Нападнал сестра си и започнал да я бие, заплашил я с оръжие. След предишни подобни изстъпления жената имала монтиран паник бутон с връзка към частна охранителна фирма и потърсила помощ първо с него, после звъннала и на 112.


С него през цялото била и 11-годишната му дъщеря, която станала свидетел както на побоя над леля си, така и на целия екшън около залавянето на баща си. С детето предстои да се заемат социалните служби.

Допреди около половин година Георги имал законен пистолет. Той обаче му бил отнет от полицията, след като вдигнал скандал и заплашил с оръжие в местна дискотека.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници