Арестуваха шефа на бургаския затвор

Арестуваха шефа на бургаския затвор
Според закона за подобно престъпление наказанието е до 5 години затвор, като засега Деян Костов е с мярка за неотклонение „подписка“. Снимка: e-burgas.com
A A+ A++ A

Началникът на затвора в Бургас е бил задържан за няколко часа в понеделник от полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Деян Костов е отведен в Столичната следствена служба, където му е било повдигнато обвинение за „извършено престъпление или превишаване на власт от длъжностно лице с цел набавяне на лична облага или за другиго, от което могат да настъпят немаловажни вредни последици“.

Според закона за подобно престъпление наказанието е до 5 години затвор, като засега Деян Костов е с мярка за неотклонение „подписка“.

Работата по образуваното срещу началника на бургаския затвор досъдебно производство продължава, като предстои провеждането на допълнителни процесуално-следствени действия.

Целта е установяване на евентуална съпричастност и на други служители от затвора в Бургас, допълват от МВР.

През януари шефът на бургаския затвор призна публично, че зад решетките се вкарват наркотици, мобилни телефони, сформират се враждуващи банди, процъфтява лихварството и хазартът, а там излежават присъдите си знакови фигури от подземния свят.

В началото на май при внезапна проверка в няколко килии бяха открити 5 мобилни телефона, таблет и устройство за мобилен интернет, дървени колове и пирони. Проверени са били четири килии на медийно известни затворници, сред които и тази на Пламен Дишков – Кела.

Тогава заместник-директорът на затвора Кирил Христов бе пенсиониран, а заместник-министърът на правосъдието Пламен Георгиев заяви, че проверката ще продължи.

#Бургас #затвор #Деян Костов #МВР #наркотици #лихварство #хазарт #Пламен Дишков-Кела

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници