Мъж от Сливен влезе в болница след поредно нападение от бездомно куче

Мъж от Сливен влезе в болница след поредно нападение от бездомно куче
Най-тежко е пострадала дясната му ръка, но има рани и по другата, както и по корема. Очаква се да бъде изписан от болницата във вторник. Снимка: Bulphoto
A A+ A++ A

52-годишен мъж от Сливен е в болница, след като бил нападнат и нахапан от улично куче в квартал „Даме Груев“.

Инцидентът е станал още в четвъртък вечерта, но информацията бе съобщена в понеделник. Пациентът е настанен в отделението по ортопедия, няма опасност за живота му, съобщиха от здравното заведение.

Охранителят Атанас Караколев разказа, че около 20:30 часа е бил нападнат от кучето в градинката до жп гарата, предаде Sliven-news.com

„Бяха глутница от пет кучета, но към мен се спусна само най-голямото. Доста едро беше, сигурно имаше 40 кг. Не съм го провокирал с нищо, нападна ме, докато вървях. Захапа ме за ръката, опитах се да я освободя, но то захапа другата. Около половин час се борих с него. Накрая легнах върху кучето, започнах да го галя като малко дете, то постепенно се успокои и ми пусна ръката“, разказа още пострадалият.

Той уточни, че живее в този район, редовно минава през тази градинка и отдавна там има глутница.

„Ако на мое място беше жена или малко дете, смятайте ги за умрели“, категоричен бе Атанас Караколев.

Според него се е спасил, защото по принцип не се страхува от животните.

„Помогна ми това, че успях да запазя самообладание. Ако бях започнал да викам, сигурно щях да изнервя кучето още повече. След като се освободих от него, спрях непознат човек с кола, който ме откара в болницата. Благодарен съм на хората от болницата, вършат си много добре работата“, допълни охранителят.

Най-тежко е пострадала дясната му ръка, но има рани и по другата, както и по корема. Очаква се да бъде изписан от болницата във вторник.

От Община Сливен заявиха, че при тях няма информация за инцидента, съобщи Sliveninfo.com.

„Не е постъпвал такъв сигнал. Последно бяхме в квартал „Даме Груев“ миналата седмица“, каза Марин Георгиев, който пряко отговаря за бездомните кучета.

„Сега ще потърся болницата, за да разбера какъв е случаят“, увери той.

През юни в София почина 88-годишен мъж, нахапан жестоко от бездомни кучета. Това беше вторият такъв фатален инцидент след смъртта на проф. Ботьо Тачков през март.

Вече няколко нахапани в различни градове на страната спечелиха дела срещу местните общини. Миналото лято пък на кмета на Шумен беше съставен акт от 1000 лева заради бездомните кучета по улиците.

#Сливен #бездомни кучета #Ботьо Тачков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници