Продължават протестите на гръцките фермери

Продължават протестите на гръцките фермери
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Продължават протестите на гръцките фермери, чиито трактори са разположени на различни възлови места по националната пътна мрежа. Засега няма реални, а само символични блокади и трафикът по пътищата е нормален, съобщават гръцките медии, цитирани от БГНЕС.

На улиците са излезли фермери от почти всички краища на страната. 

Кулминацията на протестите се очаква да бъде митингът в Солун на 3 февруари по време на селскостопанското изложение "Агротика".

Земеделските стопани в южната съседка са недоволни от натрупалите се, според тях, проблеми в бранша, които с течение на времето са се изострили и са довели до драстично намаляване на доходите им. 

Те настояват с данъци да бъдат облагани само реалните им доходи, необлагаемият за тях минимум да е 12 000 евро, да се премахне осигуряването и да се намали възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за жените.

Фермерите искат още гарантирани цени за тяхната продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на сто процента обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия.

 

#гръцките фермери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници