33 кандидати се борят за едно митничарско място в Русе

33 кандидати се борят за едно митничарско място в Русе
800 кандидати са подали документите си за назначение в Митница – Русе, но част от кандидатите не отговарят на изискванията и след пресяването по документи вероятно ще отпаднат от конкурса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Средно 33-ма души се състезават за едно митничарско място в Русе в конкурс, който търси 24 нови попълнения в звеното на Агенция „Митници0“ в крайдунавския град.

800 кандидати са подали документите си за назначение в Митница – Русе, но част от кандидатите не отговарят на изискванията и след пресяването по документи вероятно ще отпаднат от конкурса, предаде БГНЕС.

В него ще има тест за професионална компетентност и психологическа пригодност, както и събеседване с кандидатите. Стартовата работна заплата е 600 лв.

Причината да се търсят нови хора е във влезлите в сила нови правила за администрацията от 1 юли, където новият класификатор на длъжностите предвижда митничарите да станат държавни служители и да имат завършено висше образование.

Така в Митница – Русе, се е наложило да бъдат освободени служители с 20-30 години стаж и много опит, но с липса на висше образование.

В момента в русенските митнически структури работят 227 души, като в Русе има 160 служители, а останалите са от поделенията в Силистра и Търговище.

Огромният брой желаещи да постъпят в системата е изправил ръководството пред проблема къде да се проведе изпитът.

Някои от митничарите се шегуват, че ще трябва да се ангажира стадионът, но най-вероятно препитването ще стане в аулите на Русенския университет.

#Митница – Русе #Търговище #Силистра #конкурс #агенция „Митници“ #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници