Хиляди на протести в САЩ

Хиляди на протести в САЩ
A A+ A++ A

Година след като Доналд Тръмп положи клетва като президент, огромни протести се проведоха в редица американски градове, сред които Ню Йорк, Лос Анджелис или Чикаго, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.Демонстрации имаше в над 200 американски града и протестиращите са няколкостотин хиляди. Само в трите мегаполиса Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис организаторите на демонстрациите твърдят, че участниците в тях са 400 000. Протестиращите изразиха недоволството си от политиката на Тръмп по различни въпроси, сред които имиграцията, абортите, правата на жените, на хомосексуалистите, бисексуалните и транссексуалните и др.


И докато протестите се провеждаха, Тръмп се опита да ги обърне в своя полза с туит. В него той каза, че днешният ден е отличен и насърчи хората да организират шествия, за да отпразнуват безпрецедентните исторически постижения и икономическите успехи в САЩ през последните 12 месеца. "Безработицата при жените е най-ниската от 18 години", написа още в Туитър Тръмп.

В протеста в Ню Йорк се включи актрисата Упи Голдбърг, в този в Парк сити в щата Юта участва Джейн Фонда, а в този в Лос Анджелис актрисата Натали Портман.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници