И New York Times потвърди съществуването на по-малък iPad

И New York Times потвърди съществуването на по-малък iPad
A A+ A++ A

С началото на доставките на таблета Nexus 7 се засилиха и слуховете за следващия ход на Apple на този пазарен сегмент с бързо растяща популярност. Вече се заговори, че американците се канят да представят по-малка и по-евтина версия на iPad и информацията беше потвърдена и от New York Times, които цитират няколко запознати с плановете на Apple източника. Устройството ще има 7,85" дисплей и ще струва значително по-малко от актуалния iPad, цената на който в Щатите започва от 499 долара. Премиерата се очаква по-късно през годината.

Според анализатори този ход е част от стратегията на Apple да привлече потребители, които искат таблети с различни диагонали на екрана. Очакванията са компанията да осигури устройства с различни цени и функции, които ще са насочени към конкретни начини на употреба. Apple следва подобна стратегия и при мултимедийните плеъри, като предложи различни варианти на iPod, с което успя успешно да се противопостави на конкуренцията.

В интерес на истината създаването на по-малък таблет ще е ясен начин за разграничаване с миналото - докато беше жив, Стив Джобс смяташе, че идеалният диагонал за таблет е 10", тъй като по-малки ще доведат до по-лошо потребителско преживяване. В същото време според бивш служител на Apple първият прототип на неин таблет е бил именно с диагонал на екрана 7". Тогава Джобс решил, че това е прекалено малко.

http://www.nytimes.com/2012/07/16/technology/apple-may-meet-tablet-competition-with-smaller-ipad.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници