Вотът на недоверие от БСП е имитация на политическа дейност

Вотът на недоверие от БСП е имитация на политическа дейност
A A+ A++ A

Внасянето на вот на недоверие от БСП е имитация на политическа дейност, заяви в парламента депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му, докато цяла Европа приветства в Страсбург българското председателство в лицето на премиера Бойко Борисов, опозицията внася вот на недоверие без мотиви. След дълги преговори и закани получаваме един вот, който е обречен предварително на загуба, коментира Биков.

По думите му един вот би трябвало да има три възможни цели. Първата - да свали правителството. Очевидно няма да успее и то не защото нямат достатъчно гласове в Народното събрание, а защото България бележи най-добрите си икономически показатели за последните 10 години - имаме 4% икономически растеж, повишен кредитен рейтинг, нямаме бюджетен дефицит, имаме бюджет, който разхлабва коланите на българите, коментира Биков.

Втората възможна цел според него би могла да бъде корекция на определена политика или определен министър. Корупцията е една обща тема, която дава възможност за "разтягане на локуми", за патетика, морализаторство, но нищо конкретно, коментира Биков. Според него към момента вотът е насочен само към депутата от ГЕРБ Делян Добрев, "който нито е премиер, нито е министър в правителството".
 
Трета възможна цел на вота би могла да бъде да обедини опозицията, каза Биков и допълни, че и тази цел не е постигната. Имаме вот, който уж щеше да бъде внесен от двете опозиционни партии, вече е внесен от едната, а другата с различни мотиви ще гласува против правителството, коментира той. По отношение на контрабандата Биков отбеляза, че тя е била намалена от 30 на 8%.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници