Четирима бракониери бяха задържани за нападение срещу горски служители

Четирима бракониери бяха задържани за нападение срещу горски служители
A A+ A++ A

Четирима жители на Роман заподозрени за нападение срещу служители на Регионална дирекция на горите /РДГ/- Берковица, са задържани от полицията, съобщиха от Областна дирекция /ОД/ на МВР във Враца.

Горските служители са подали сигнал вчера в районното управление на МВР в Роман, че са нападнати с брадви и мачете от неизвестни лица в стопански двор в село Струпец. Един от нападателите хвърлил мачете по служебния автомобил на горските и повредил предното стъкло, а след това всички избягали с лек автомобил.

Изпратеният на място полицейски екип установил, че по-рано през деня в местността "Липов дол" край Струпец двама служители на РДГ забелязали лица, които превозват дърва за огрев, натоварени в конска каруца. При извършената от тях проверка за произхода на дървата, неизвестните лицата ги заплашили със саморазправа, а един от служителите произвел изстрел във въздуха със служебно оръжие, след което бракониерите избягали. Малко след това в стопанския двор край селото горските служители били нападнати.

Полицейските служители са задържали за срок до 24 часа четирима от нападателите, които са жители на Роман. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство, допълват от ОДМВР-Враца. Случаят е докладван в Районна прокуратура в Мездра.

#роман #Враца #брадви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай