Трето бягство за седмица от берлински затвор

Трето бягство за седмица от берлински затвор
A A+ A++ A

Още двама затворници, въдворени в берлинския затвор от открит тип Пльотцензее, са избягали, което е третият успешен опит в рамките на една седмица, съобщават в. „Велт” и БГНЕС, позовавайки се на министерството на правосъдието.

По-рано беше съобщено, че четирима лишени от свобода са избягали в четвъртък от Пльотцензее. Докато служителите на реда ги издирвали, в петък се измъкнал и пети затворник. Полицията продължава да издирва петимата бегълци, а градските власти бяха остро критикувани за липсата на контрол.

Първата група избягали затворници, на възраст между 27 и 38 години, избягаха в четвъртък от Пльотцензее, наричан вече столичен „скандален затвор”.

Затворниците излежавали присъди за кражба, изнудване и нанасяне на телесна повреда. Те използвали ъглошлайф и голям чук от работилницата, за да проникнал във вентилационна шахта и да се промъкнат под оградата.

Камерите за наблюдение са запечатали бягството, но надзирателите не видели кадрите в реално време и подали тревога чак 41 минути по-късно.

В петък, при проверка на затворниците се оказало, че липсва и пети 30-годишен лишен от свобода, който не се върнал от отпуск. В понеделник сутринта станало ясно, че още двама затворници са се измъкнали през нощта от прозорец на килия, но няколко часа по-късно единият се върнал.

Консервативният опозиционен депутат Буркард Дрегер осъди „дилетантския” подход на министъра на правосъдието в Берлин Дирк Берент и призова за оставката му. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници