Росен Желязков поема председателското място в КРС

Росен Желязков поема председателското място в КРС
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Росен Желязков, председател на ДА "Електронно управление", е определен за председател на Комисията за регулиране на съобщенията - КРС.

Той ще заеме длъжността на 15 януари 2018 г., когато изтича вторият мандат на поста на досегашния председател на Комисията Веселин Божков.

Припомняме, през март месец 2016 номинираният за нов председател на Комисията за защита на конкуренцията - КЗК, Росен Желязков си оттегли кандидатурата. Това обяви самият той по време на изслушването си в Комисията по икономическа политика и туризъм.

"Воден съм от ясното съзнание за отговорността и значимостта за процедурата за избор на председател, заместник-председател и членове на КЗК. Споделям огромното разбиране за мястото на Комисията за реализиране на свободен, добре функциониращ и динамичен пазар като карта за устойчива икономика на потребителите", обясни тогава той.

Припомняме също така, че през април 2015 година, на първа инстанция съдът оправда единствения обвинен за аферата "Костинброд" - бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков. Той отговаря пред Темида за престъпление по служба.

По време на пледоариите по-рано днес държавното обвинение поискадвегодишна условна присъда за Желязков по делото за 350-те хиляди надпечатани бюлетини, открити в печатницата "Мултипринт". Акцията беше изключително шумна и с медийно присъствие точно в деня за размисъл преди парламентарните избори през 2104 година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници