314 хил. ученици участват в извънкласни дейности

314 хил. ученици участват в извънкласни дейности
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

През настоящата учебна година над 314 000 ученици от първи до дванадесети клас са били ангажирали с допълнителните занимания по най-големия проект на Министерството на образованието и науката (МОН) "Твоят час".

В проекта "Твоят час" участват 2 189 училища.

Повече от 242 000 ученици са избрали да участват в извънкласни дейности за занимания спрямо своите интереси. Около 100 000 са учениците, които са посещавали групите за преодоляване на затруднения, които са възникнали в хода на учебния процес.

Най-желаните занимания от учениците са в областите "изкуства и култура", "спорт", "наука, техника и технологии", "техника и технологии", "програмиране, дигитални умения, креативност и иновативно мислене" и "гражданско образование".

Извънкласните дейности се провеждат от 24 178 ръководители. Планираните часове за работа на групите за обучителни затруднения за учебната година са над 918 000 часа, а тези за занимания по интереси - повече от 1 милион часа.

Проектът "Твоят час" е сред най-популярните проекти у нас. В електронната платформа, разработена за проекта, има близо 300 000 уникални регистрации, разгледани са над 40 милиона различни страници при 2.5 милиона влизания.Проектът "Твоят час" е финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Европейския социален фонд.

#ученици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници